«Δράσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού Ευρυτανίας» 2013

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευρυτανίας «Αλκυόνη» στα πλαίσια των δράσεών του ολοκλήρωσε τον κύκλο ενημέρωσης σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Ευρυτανίας.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε 3ωρη ενημέρωση των μαθητών και τα σχολεία που συμμετείχαν ήταν: το Γυμνάσιο και Λύκειο Δυτικής Φραγκίστας, το Γυμνάσιο και Λύκειο Ραπτοπούλου και το Γυμνάσιο Παλαιοκατούνας. Συνολικά συμμετείχαν 101 μαθητές.
Ο στόχος της παρέμβασης ήταν η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών πάνω σε θέματα που αφορούν την πρόληψη των εξαρτήσεων (ουσίες, αλκοόλ, κάπνισμα και διαδίκτυο).
Οι μαθητές είχαν ενεργητική συμμετοχή στην ενημέρωση. Ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και ενδιαφέρον ανταλλάσοντας απόψεις και προβληματισμούς. Επιπλέον, οι μαθητές εξέφρασαν την επιθυμία για την πραγματοποίηση παρόμοιων δράσεων σε επόμενα εξάμηνα.
Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία των διευθυντών και εκπαιδευτικών των σχολείων και κατόπιν της άδειας από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η ενημέρωση αναμένεται να συνεχιστεί και στο μέλλον βάσει προγραμματισμού και εκδήλωσης ενδιαφέροντος ώστε να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών και άλλων σχολείων της Ευρυτανίας που προσωρινά δεν στάθηκε δυνατό.
Τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά τους μαθητές των σχολείων για την ενεργή συμμετοχή τους, τους εκπαιδευτικούς για τη βοήθεια και τη διακριτική τους παρουσία, τους Διευθυντές κο Στάμο Ε. (Διευθυντή Γυμνασίου-Λυκείου Ραπτοπούλου), κα Καφίδα Γ. (Διευθύντρια ΕΠΑΛ Δυτ. Φραγκίστας), κα Σβερώνη Ε. (Διευθύντρια Γυμνασίου Δυτ. Φραγκίστας), κα Πατρινούδη Τ. (Διευθύντρια Γυμνασίου Παλαιοκατούνας) και τέλος τον Διευθυντή Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης, κο Κασκαμπά Α. και την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης, κα Σιούτα Β που προώθησαν τη δράση.