Παρεμβασεις Στην Ευρυτερη Κοινοτητα

Ημερίδα με θέμα «Εθισμός στο Διαδίκτυο», Μάιος 2011

Κοινοποίηση

Ο εθισμός στο διαδίκτυο είναι ένα θέμα το οποίο απασχολεί γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς. Στις μέρες μας τα παιδιά ασχολούνται πολλές ώρες με το διαδίκτυο και η αλόγιστη χρήση του μέσου αυτού εγκυμονεί  πολλούς κινδύνους. Τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά θα πρέπει να γνωρίζουν πως η ορθολογική χρήση του διαδικτύου αποτελεί πηγή γνώσης και όχι εξάρτησης.

 

Στην ημερίδα με θέμα «Εθισμός στο Διαδίκτυο» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Μαΐου 2011 στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου έγινε μια αξιόλογη προσπάθεια να ενημερωθούν οι παρευρισκόμενοι για την σύγχρονη αυτή μάστιγα καθώς και για τους τρόπους αποφυγής των κινδύνων από την παθολογική χρήση του διαδικτύου.

Ομιλητής ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Σιώμος – Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο  ο οποίος προσέγγισε πολύπλευρα το θέμα προβάλλοντας μικρά βίντεο τα οποία εισήγαγαν το κοινό στον κόσμο του διαδικτύου βοηθώντας στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές των σχολείων του Καρπενησίου συνοδευμένοι  από τους εκπαιδευτικούς, γονείς, εκπρόσωποι της εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των σωμάτων ασφαλείας του τόπου.