Θεατρική παράσταση «Μπες στα παπούτσια μου»

Κοινοποίηση

  Την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024  το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευρυτανίας «Αλκυόνη» στο πλαίσιο των δράσεων του, και με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού (6 Μαρτίου) πρόβαλλε  μια εκπαιδευτική θεατρική παράσταση με τίτλο «Μπες στα παπούτσια μου» από την θεατρική ομάδα Ονειρόδραμα.

  Την παράσταση παρακολούθησαν οι μαθητές όλων των τάξεων των 1ου, 2ου, 3ου, 4ου και Ειδικού Σχολείου Καρπενησίου καθώς και οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Κρέντης, Δαφνούλας, Πλατάνου, Βαλαώρας, Αγράφων, Δυτικής Φραγκίστας, Δάφνης, Παλαιοκατούνας και Στενώματος.

  Τα παιδιά υποδέχτηκε η Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης κα Καλαντζή Αικατερίνη και αφού παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την θεατρική παράσταση, συμμετείχαν ενεργά στο βιωματικό εργαστήρι που ακολούθησε, αυτοσχεδιάζοντας με τους ηθοποιούς και μπαίνοντας στη θέση του άλλου κατανόησαν  με βιωματικό τρόπο τη σημασία της εν συναίσθησης και της διαφορετικότητας. Πρότειναν τους δικούς τους  τρόπους για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού.

  Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Διευθυντές και  τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων της Ευρυτανίας για την άψογη συνεργασία.

  Τέλος, ευχαριστούμε τον Δήμο Καρπενησίου για την παραχώρηση της αίθουσας του Συνεδριακού Κέντρου καθώς και τους συνεργάτες του Δήμου Καρπενησίου για την βοήθειά τους.