«Ολοκλήρωση βραχύχρονης παρέμβασης σε μαθητές Λυκείων Καρπενησίου », 2015

Κοινοποίηση

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευρυτανίας «Αλκυόνη» σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ευρυτανίας υλοποίησε βραχύχρονη παρέμβαση βασισμένη στο υλικό: «Το Δέντρο της Ζωής» σε ομάδες μαθητών του ΕΠΑΛ και του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου.
Το υλικό περιλάμβανε τόσο εικαστικές δημιουργίες όσο και αφηγήσεις δεξιοτήτων και ικανοτήτων των μαθητών. Στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της παρέμβασης συνέβαλαν αποφασιστικά ο ενθουσιασμός και η ενεργητική συμμετοχή των μαθητών και των υπεύθυνων καθηγητών.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους μαθητές, τους καθηγητές, τους Διευθυντές κα Ιγνατίου Θεοδώρα και κο Τσακνιά Αθανάσιο, την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/βαθμιας Εκπαίδευσης κα Σιούτα Βασιλική καθώς και τον Διευθυντή Β/βαθμιας Εκπαίδευσης κο Δημητρίου Λουκά.
«Δράσεις του Κέντρου Πρόληψης»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευρυτανίας «Αλκυόνη» συμμετείχε στην εκδήλωση με θέμα: «Σχολικός εκφοβισμός–Bulling» που έλαβε χώρα την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Καρπενησίου και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καρπενησίου.
Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν: η κα Τασιού Σοφία, Ms Κοινωνική Λειτουργός, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης “Αλκυόνη”, η κα Νεκταρία Γενιτσαροπούλου, Κοινωνική Λειτουργός – Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καρπενησίου, Απόφοιτη τμήματος Π.Τ.Π.Ε. MSc. Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση, την Υγεία και την Ειδική Αγωγή.
Στη συζήτηση τοποθετήθηκαν ο Σχολικός Σύμβουλος κος Βασίλης Δημογεροντάκης , ο εκπαιδευτικός του Γενικού Λυκείου κος Κονταξής καθώς επίσης και ο Διοικητής ΑΤ Καρπενησίου κος Χαντζηγεωργίου Βασίλειος, Αστυνόμος Β΄. Ευχαριστούμε τον κ. Πέτρου Ιωάννη για την πρωτοβουλία πραγματοποίησης της εκδήλωσης καθώς επίσης τον Δήμο Καρπενησίου και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καρπενησίου για την συνεργασία.

Επίσης, την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 και ώρα 10:00 πραγματοποιήθηκαν ομιλία καθώς και βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Κάπνισμα, αλκοόλ και ουσίες» στο Γυμνάσιο και στις Λυκειακές τάξεις Κερασοχωρίου Ευρυτανίας. Εισηγήτρια ήταν η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «Αλκυόνη» κα Τασιού Σοφία. Ευχαριστούμε θερμά την κα Νίκου Ελένη για την συνεργασία.
Σήμερα Τετάρτη 6 Μαΐου στις 13:30 θα πραγματοποιηθεί ομιλία – συζήτηση με γονείς παιδιών όλων των ηλικιών στο Δημοτικό Σχολείο Φουρνάς. Το θέμα της ομιλίας θα είναι η σημασία των ορίων στη ζωή των παιδιών και εισηγήτρια θα είναι το στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης κα Στέκα Παρασκευή. Η πραγματοποίηση αυτής της δράσης γίνεται κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημοτικού Σχολείου Φουρνάς