Παρεμβασεις Σε ΓονειςΠαρεμβασεις Σε ΕκπαιδευτικουςΠαρεμβασεις σε μαθητεςΠαρεμβασεις Στην Ευρυτερη Κοινοτητα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (1)

Κοινοποίηση

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2020 είναι μια πλέον σημαντική μέρα. Αυτή η χρονιά ήταν δύσκολη για όλους μας. Οι μήνες του lockdown είχαν τεράστιο αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία. Σύμφωνα με έρευνες παγκοσμίως, σε μεγάλο ποσοστό ατόμων η ψυχική υγεία επιδεινώθηκε κατά το lockdown.

Περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν με ψυχική διαταραχή, 3 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από την επιβλαβή χρήση αλκοόλ και ένα άτομο πεθαίνει κάθε 40 δευτερόλεπτα από αυτοκτονία. Και τώρα, δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν πληγεί από την πανδημία COVID-19, η οποία έχει περαιτέρω επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των ανθρώπων.

Νέα προβλήματα ψυχικής υγείας ως αποτέλεσμα της πανδημίας εμφανίστηκαν και τα υπάρχοντα προβλήματα ψυχικής υγείας επιδεινώθηκαν. Η προτεραιότητα της ψυχικής υγείας δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική από ότι είναι τώρα. Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας είναι στις 10 Οκτωβρίου και φέτος, –περισσότερο από ποτέ-, καλούμαστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων και τη δράση για μεγαλύτερη επένδυση στην Ψυχική Υγεία. Είναι μια ευκαιρία να επενδύσουμε στον εαυτό μας και να μην παραμελούμε οτιδήποτε αισθανόμαστε ή βιώνουμε, αποφεύγοντας τα συναισθήματα ή τις ανάγκες μας.