«Παρέμβαση σε παιδιά στην κατασκήνωση της Καλλιακούδας» Ιούλιος 2006

Κοινοποίηση

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης σε συνεργασία με την Trekking Hellas πραγματοποίησε την Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Ιουλίου 2006 βραχείας παρέμβαση στα παιδιά ηλικίας 7-10 ετών που συμμετείχαν στην κατασκήνωση της Καλιακούδας.
Τα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν σε 2 τετράωρες συναντήσεις στο χώρο της κατασκήνωσης, βασίζονταν το εκπαιδευτικό υλικό «Δεξιότητες για παιδιά δημοτικού» το οποίο αποτελεί έκδοση του ΚΕΘΕΑ.

Το πρόγραμμα αυτό αποτέλεσε μια ενεργό εκπαιδευτική προσέγγιση δίνοντας έμφαση στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων μέσα από την εργασία σε ομάδες. Τα παιδιά κατά την διάρκεια της μαθησιακής αυτής εμπειρίας μοιράστηκαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, ανέλυσαν συμπεριφορές και αξίες και έμαθαν να υποστηρίζουν το ένα το άλλο.

Οι δραστηριότητες που είχαν επιλεγεί για το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλάμβαναν ζωγραφική, παντομίμα και άλλα ομαδικά παιχνίδια.
Η αξιολόγηση έδειξε ότι τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και ενεργή συμμετοχή στις προτεινόμενες δραστηριότητες καταφέρνοντας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να λειτουργήσουν δημιουργικά σαν ομάδα