Προβολή ταινίας μικρού μήκους σε παιδιά της κατασκήνωσης της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου

  Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευρυτανίας «Αλκυόνη», στα πλαίσια των δράσεων του, πραγματοποίησε τις προβολές μιας ταινίας μικρού μήκους που αφορά το bulling στο σχολείο με τίτλο «Οι σκέψεις της Νεφέλης», από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στα παιδιά που συμμετείχαν στην παιδική κατασκήνωση της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου ηλικίας 9-16 ετών.

Η ταινία πραγματεύεται την ιστορία της δεκαεξάχρονης Νεφέλης που ζει μία σκληρή καθημερινότητα. Ακούγονται οι σκέψεις και τα συναισθήματά της, όσο δέχεται λεκτική, σωματική και συναισθηματική βία στο σχολείο της αλλά και στα social media. Όσα ζει η Νεφέλη την έχουν κάνει να κλειστεί στον εαυτό της χωρίς να έχει διάθεση να διαβάσει, να φάει και τα βράδια δυσκολεύεται να κοιμηθεί. Νιώθει ντροπή, φόβο κι ενοχές όπως κάθε παιδί που δέχεται bullying. Όλα αυτά που νιώθει είναι πλέον πρωταγωνιστές στη ζωή της και οδηγούν τώρα τις πράξεις της. Οι σκέψεις της Νεφέλης θα την οδηγήσουν στο τέλος της ιστορίας της ή στην αρχή;

Κατά την διάρκεια των δυο προβολών παραβρέθηκαν στον χώρο των κατασκηνώσεων η Πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Πρόληψης κα Καλαντζή Αικατερίνη, ο ψυχολόγος εξωτερικός συνεργάτης κ Σταματέλος Ιωάννης,  η  ψυχολόγος από το Χαμόγελο του Παιδιού κα Έλλη Στάμου  και η κοινωνική λειτουργός από το Χαμόγελο του Παιδιού κα Κιλιμπέρη Αγλαΐα.  Οι ψυχολόγοι ανέλυσαν το περιεχόμενο της ταινίας,  μίλησαν για το bulling και για τα συναισθήματα που προκαλεί και αντάλλαξαν απόψεις με τα παιδιά.

Στο τέλος των προβολών το Κέντρο Πρόληψης προσέφερε παγωτό, αναμνηστικά καπελάκια και έντυπο υλικό με την δράση του Κέντρου Πρόληψης σε όλα τα παιδιά της κατασκήνωσης.

Η συγκεκριμένη δράση ήταν αφιερωμένη στην μνήμη της επιστημονικά υπεύθυνης – ψυχολόγου του Κέντρου Πρόληψης κας Σοφίας Ι. Τασιού η οποία έφυγε από την ζωή πριν από λίγες ημέρες. Η κα Σοφία Ι. Τασιού υπήρξε η ψυχή του Κέντρου Πρόληψης από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Κέντρου και προσέφερε σπουδαίο έργο σχεδόν 18 έτη. Με την επιστημονική κατάρτιση, τις γνώσεις και την διακριτικότητα που διέθετε βοηθούσε κάθε συνάνθρωπό μας που χρειάζονταν συμβουλή και καθοδήγηση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρωτ. π. Κωνσταντίνο Λιάπη και την πρεσβυτέρα κα Χριστίνα Λιάπη για την υποδοχή, την φιλοξενία και την συνεργασία.

Κλείνοντας, ευχαριστούμε θερμά, την ψυχολόγο του «Χαμόγελου του Παιδιού» κα Έλλη Στάμου, την κοινωνική λειτουργό του «Χαμόγελου του Παιδιού» – Συντονίστρια του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης Στ. Ελλάδας κα Αγλαΐα Κιλιμπέρη και τον εξωτερικό συνεργάτη-ψυχολόγο κ Ιωάννη Σταματέλο για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας και την άψογη συνεργασία.