Αντίο Σόφη μας….

Κοινοποίηση

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε την Ψυχολόγο- Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης κα Σοφία Ι. Τασιού, η οποία έφυγε από την ζωή την 11η Ιουλίου 2023 ύστερα από σοβαρή ασθένεια.

Η Σοφία γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου 1983, μεγάλωσε και έζησε στο Καρπενήσι. Αρχικά σπούδασε Κοινωνική Λειτουργός στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα  (Α.Τ.Ε.Ι.) Πάτρας και συνέχισε τις σπουδές της αποκτώντας Μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στην «Εκπαίδευση Ενηλίκων» του Ελληνικού Ανοικτού  Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π).

Ως ανήσυχο πνεύμα, λάτρης της δουλειά της και της δια βίου μάθησης, δεν έμεινε σ αυτές τις σπουδές και το 2021 αποκτά τον τίτλο της Ψυχολόγου στο τμήμα ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Ήταν παντρεμένη με επιχειρηματία της πόλης και μητέρα δυο αγοριών 4 και 12 ετών.

Η Σοφία υπήρξε η ψυχή του Κέντρου Πρόληψης από την αρχή της λειτουργίας του, προσφέροντας με την επιστημονική κατάρτιση και τις γνώσεις που διέθετε, ψυχολογική υποστήριξη  και συμβουλευτική σε συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη τόσο στο Καρπενήσι όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ευρυτανίας.

Είχε ως κυρίαρχο σκοπό την εύρυθμη  λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης, ήταν άψογη συνάδελφος και επαγγελματίας. Συνεργάστηκε αρμονικά με τα μέλη του ΔΣ του Κέντρου Πρόληψης, με τους διευθυντές, δασκάλους και καθηγητές των σχολείων, με μαθητές με επαγγελματίες υγείας, γονείς, κ.α. Κάθε χρόνο πραγματοποιούσε ομάδες γονέων όπου συμμετείχαν γονείς όλου του νομού.

 

Κάποιοι γονείς που συμμετείχαν ενεργά στις ομάδες γονέων θέλησαν να εκφράσουν την θλίψη τους για την απώλεια της Σοφίας με τα παρακάτω λόγια:

 

«Αυτό που ακούστηκε σαν ψέμα, όσο περνά ο καιρός, γίνεται πληγή μεγάλη! Η Σοφία, η Σοφία μας, δεν είναι πια μαζί μας…Τίποτα δεν είναι πια ίδιο… Το χαμόγελο της, η καλοσύνη της, η ήρεμη δύναμη που εξέπεμπε… Δεν είναι πια μαζί μας…! Η Σόφη μας, πάντα χαμογελαστή, άκουγε με ηρεμία όλα τα θέματα που αντιμετωπίζαμε ως γονείς. Μετά από τις συναντήσεις μαζί της, φεύγαμε ξαλαφρωμένοι κ αποενοχοποιημενοι ότι δεν υπάρχουν τέλειοι γονείς! Νιώθαμε όμως, ότι υπήρχαν υπέροχοι άνθρωποι κ η Σοφία μας, ήταν ένας από αυτούς! Ένας άγγελος, που  πέρασε με ένα πέταγμα, ανάμεσα μας, έδωσε βοήθεια σε όσους τη χρειάζονταν κ χάθηκε ήσυχα κ αθόρυβα, όπως ήθελε!

Σόφη, γλυκιά μας, πονάμε πολύ, όσοι είχαμε την τύχη να σε γνωρίσουμε! Η απώλεια σου τεράστια κ εμείς, φτωχότεροι! Δύναμη κ κουράγιο στην οικογένεια σου κ σε εσένα, καλό ταξίδι στο Φως!!! Άλλωστε, οι άγγελοι στο Φως πετάνε πάντα»

 

 

Αντίο Σόφη μας….